Koudetechniek

Koudetechniek

Polytechniek legt de nadruk op de overgang naar natuurlijke koudemiddelen.
Natuurlijk koudemiddel: een kans of een bedreiging?
Na het verbod op R22, vanwege het aantasten van de ozonlaag, is in Europa nu de volgende ronde gaande, de overgang naar koudemiddelen met minder broeikaseffect.

In het Engels aangeduid als Global Warming Potential (GWP). Het na 2000 veel toegepaste koudemiddel R507 of R404a heeft een GWP van bijna 4000, wat betekent dat 1 kg van dit spul net zoveel broeikaseffect heeft als 4000 kg CO2.

Met een auto die 100 gr/km uitstoot zou u 40.000 km kunnen rijden voor hetzelfde effect.

De hoog GWP middelen worden wereldwijd in de ban gedaan omdat er door lekkage koudemiddel in de atmosfeer terecht komt .

Per 1 januari 2022 mag er geen nieuw koudemiddel met GWP>150 meer worden geïnstalleerd of bijgevuld. Zelfs R134a valt dan al weer af.

Voor bestaande installaties wordt het bijvullen met GWP-koudemiddelen >2500 al verboden in 2020.

Polytechniek B.V. heeft al sinds 1980 een uitstekende naam op het gebied van koeltechniek in met name de agrarische sector. Wij leveren verschillende koelsystemen, waarvan de besturing is afgestemd op het project en waarmee de installatie zo energiezuinig mogelijk draait.Deze integratie zorgt voor een perfecte afstemming en een efficiënte werking.

De verschillende koelsystemen die wij bouwen zijn:

- Overzicht verschillende koelsystemen
- Natuurlijke koudemiddelen
- Vacuümkoeling
- Droogkoelen

zie film

Certificering:

Polytechniek voldoet als installateur aan de meest strenge eisen en certificeringen. Wij zijn in het bezit van alle certificaten om de door ons aangeboden technieken uitstekend te kunnen uitvoeren. Hierdoor blijft ook in de toekomst een goede bedrijfsvoering gewaarborgd.


 • Centrale pompsystemen
 • Indirecte centrale pompsystemen (chillers)
 • Natuurlijke koudemiddelen (ammoniak/CO2/isobutaan/propaan)
 • Warmte- en koudeopslag
 • Cellenbouw

Foto's

— Direct contact —

Met Polytechniek haalt u meer dan 45 jaar ervaring in huis.

Polytechniek ontzorgt bij het realiseren en onderhouden van uw technische installaties.

Recente projecten

Hieronder vindt u een greep uit onze recente projecten. Polytechniek adviseert, ontwerpt, installeert en onderhoud alle technische installaties. Van Advies tot en met Zekerheid.

 • Uitbreiding en ombouw koeling Propaan/CO2

  Uitbreiding en ombouw koeling Propaan/CO202-01-2018

  René Verdonk Broccoli is aangesloten bij de GMO erkende coöperatieve telersvereniging Best of Four u.a.. Zij biedt handelshuizen in binnen- en buite...

 • Nieuwbouw koelcellen

  Nieuwbouw koelcellen 01-11-2017

  De familie Leeuwenburg gaat na 3 generaties nieuw bouwen, Polytechniek heeft de opdracht mogen ontvangen voor ruim 5000 m2 koelcellen, onze hartelijk ...

 • Nieuwbouw kas 8000m

  Nieuwbouw kas 8000m03-10-2017

  ....

 • Uitbreiding bedrijf op de slimweg

  Uitbreiding bedrijf op de slimweg09-06-2017

  De mannen Wagemaker hebben een compleet nieuw bedrijf aan het bestaande bedrijf gezet complimenten.Polytechniek heeft weer het vertrouwen gekregen om ...